Lissesche IJsclub


Pistoolschieten

Elk jaar in september zijn er in Lisse de najaarsfeesten tijdens de kermisweek (van de een-na-laatste tot de laatste vrijdag van september).
Vast onderdeel van deze feestweek is de spelletjesavond van de Harddraverij vereniging op de maandagavond.
Sinds 1985 organiseert de Lissesche IJsclub dan het pistoolschieten in het clubgebouw.
Er zijn dan drie schietbanen ingericht waarbij op elke baan drie keer geschoten moet worden op de gewone punten kaarten. Alle punten worden bij elkaar opgeteld en zo wordt een klassement voor dames en een klassement voor heren opgemaakt.

Na de prijsuitreiking van het puntenschieten volgt nog een ronde waarbij geschoten wordt op alternatieve doelen. Een kaart die achterstevoren is geplaatst, dobbelstenen en een balletje dat in een gaatje moet rollen dat een aantal punten aangeeft, bepalen dan de score. Dat de dobbelstenen regelmatig door de zaal heen rollen verhoogt meestal de toch al goede sfeer.
In deze alternatieve ronde wordt op elke baan maar één schot gelost. Ook hier worden de - door het lot bepaalde - punten bij elkaar opgeteld om zo tot de eindtelling te komen. Er wordt in deze ronde geen onderscheid gemaakt tussen dames en heren zodat er hier slechts één prijsuitreiking is.

De deelname is vrij voor iedereen maar de minimale leeftijd is 16 jaar. Bij elke baan staat u onder toezicht van een ervaren schietinstructeur die u de kneepjes van het pistool en het schieten uitlegt.

Het pistoolschieten is elk jaar weer een waar feest waarbij de vele prijzen tijdens de prijsuitreikingen altijd weer voor grote hilariteit zorgen.
Dus kom eens langs om mee te doen of alleen maar om te kijken.

Foto's pistoolschieten